Tabanı için
Üzeri için
Lezzet’in yemek tarifleri gibi pasta tarifleri çok alaka görüyor. Fırını 180 dereceye ayarlayın. 20 cm’lik kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt serin.
Taban için bisküvileri ve eritilmiş tereyağını mutfak robotundan geçirin. Hamur haline gelen karışımı, kelepçeli kalıba iyice bastırarak yayın ve buzdolabında beklemeye alın.
Krem peynir ile şekeri mikserle çırpın. Bu karışıma sırasıyla krema, limon kabuğu ve limon suyunu ile vanilya ve unu ilave ederek tekerrür çırpın.
Son olarak karışıma yumurtaları tek tek ilave edip fazla çırpmadan karıştırın. En son hindistan cevizini ilave edip tekerrür karıştırın. Buzdolabından aldığınız bisküvili tabanın üzerine peynirli kremayı aktarın.
Cheesecake ’in çatlamaması için kalıbın alt tarafını su geçirmeyecek biçimde alüminyum folyo ile kapladıktan sonra içi su dolu ısıya dayanıklı küçük bir tepsiye yerleştirerek fırına verip pişirin. Fırın kapağını yarım açarak içinde soğumasını bekleyip buzdolabına alın. Bir gece buzdolabında beklettikten sonra kenarlarını hindistan cevizi, üzerini krema, limon dilimleri ve rendelenmiş beyaz çikolatayla süsleyerek servis yapın.
AKLINIZDA BULUNSUN
Cheesecake’in fazla kızarmamasına dikkat edin. Orta kısmı hafif sallanıyor, kenarları sallanmıyor ise pişmiş demektir. Bu hali ile fırını kapatın ve fırın kapağını yarım açarak, bu biçimde iyice soğumasını bekleyin.