Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Limonlu Turta Tarifi

Limonlu Turta Tarifi

Limon turtalı, nane aromalı nefis bir lezzeti sınamaya ne dersiniz? Limonlu Turta Tarifinin püf noktaları, öncelikle hamurumuzun tüm malzemelerinin soğuk olması gerekmektedir. Unumuzun elenmiş, şekerimizin elenmiş olması gerekiyor ve muhtemel olduğunca marğarinini ilave etmeden evvel buzluktan yada buzdolabından çıkarmış olması gerekiyor. Ve tabanımızı yaydıktan sonra tabanına delikler açın ve 15-20 dakika buzdolabında bekletin.

Limonlu Turtanın Malzeme Listesi

125 gram, tuzsuz tereyağ
2 su kadehi 250 gram un
Minik çay kadehi 50 gram pudra şekeri
1 tane yumurta
45 gram 3 yemek kaşığı süt

Limonlu tart kreması malzemeleri

2 tane, limon suyu
85 gram büyük boy çay kadehi şeker
14 gram 2 çorba kaşığı nişasta
1 kadehten 2 parmak az su
Limon kabuğu rendesi
50 gram, margarin
2 tane yumurta sarısı
5-10 yaprak nane yaprağı

Limonlu Turta Tarifi

Öncelikle unu elenmiş katıştırma kabına alalım üzerine pudra şekerini ilave edelim daha sonra bir çimdik tuzu ilave edelim. Oda ısısında olan tereyağını küp küp doğrayalım unun içine ilave edelim ve yoğurmaya başlayalım. Hamurumuz yavaş yavaş oluşmaya başladı, muhtemel olduğunca süratli davranmaya çalışalım ki yağımız tez erimesin. Hamur kıvama geldikten sonra içine yavaş yavaş evvelden hazırladığınız 1 yumurta ve süt karışımını hamuru derlemek için kullanalım. Hamuru derledikten sonra buzdolabında bir zaman bekletelim. Dolapta beklettikten sonra turta hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve tezgah üzerine koyalım, bir ölçü un takviyeyi ile merdane ile yuvarlak biçimde açalım, açtığımız hamuru tart kalıbının içine yerleştirelim. Ve aşırılık olan yerleri keserek çıkaralım. Şayet minik kalıp kullanıyorsanız bir kürdanla şayet büyük kalıp kullanıyorsanız çatalla delikler açalım. İçerisine ebatlarına göre kestiğimiz yağlı kağıt serelim. ve üzerine kuru bakliyatlardan koyalım bu biçimde 15 dakika 200 derecelik ısıda pişireceğiz. 200 derecelik ısıda pişen tart hamurlarının üzerinden yağlı kağıt ve ağırlık olarak kullandığımız bakliyatları çıkaralım. Ve tekerrür fırına verip tamamının kızarması için 10-15 dakika daha pişireceğiz. Biz bu arada Limonlu tart kremasını hazırlayalım. Bunun için limon suyunun üzerine suyu ekleyelim, un ve nişastayı bir tencereye alalım üzerine limonlu suyu dökelim üzerine şekeri ilave edelim. Ocağın üzerine alalım ve aralıksız karıştırarak pişirelim. Krema yumuşak bir kıvama gelince ocaktan alalım öncelikle içerisine limon kabuğu rendesini ilave edelim ve karıştıralım üzerine matgarini ilave edelim ve hoş bir biçimde karıştıralım. Hemen yumurta sarısına ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim. Üzerine ince kıydığımız nane yaprağını ilave edelim karıştıralım. Hazırladığımız kremayı bir taşım daha kaynatalım ve ocaktan alalım.
Pişen tart hamurlarını fırından alalım ve kalıplarından çıkaralım ve soğumaya vazgeçelim. Soğuduktan sonra yapmış olduğumuz limonlu kremayı içerisine dolduralım, kremamız nişastalı olduğu için ve içerisinde margarin olduğu için soğuduktan sonra çok katı bir hal alacak rahatça kesilebilen hoş görüntülü. Süsleyici emelli henüz sıcakken birer tane nane yaprağı koyalım kremanın üzerine. Limonlu Turta Tarifi hazır, afiyet olsun…

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın