Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Limonlu Tart Pasta

Limonlu Tart Pasta

Limonsu Tart Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 akarsu bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı akıcı yağ
  • 2 dere bardağı un
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 bardak süt
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 4 yemek yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek yemek kaşığı labne
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 buçuk su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek yemek kaşığı şeker
  • 1 limon rende ve suyu
  • 1 adet portakal suyu
  • Çok eksik zerdeçal (yarım çay kaşığı)

Limonsu Tart Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Keki için yumurta, şeker ve vanilyayı 5 dk çırpalım.
  2. sonra bütün malzemeler eklenir karıştırılır kek kalıbı tereyağı ile yağlandıktan sonradan dökülür.
  3. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 15 20 dakika pişirilir.
  4. Kek pişerken muhallebi hazırlanır. Kaynadıktan daha sonra vanilya ve tereyağı ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştırılıp soğumaya bırakılır.
  5. Soğuduktan sonra 2 yemek yemek kaşığı labne eklenerek mikserle 2 dk çırpılır.
  6. Limon sos için malzemeler orta ateşte kaynayıncaya değin pişirilir kaynadıktan sonra altı hemen kapatılmalı.
  7. Soğumaya bırakılmalı. Pişen kekimiz soğuduktan sonradan servis tabağına alınıp yarım kadeh süt ile ıslatır.
  8. Üzerine hazırladığımız muhallebi ve limon sos eklenerek 2 3 saat soğumaya bırakılır.
  9. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Çoktan sıhhat olsun🙂.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın