1 tatlı kaşığı sakız reçeli Sakız reçeli yoksa 2-3 tane damla sakız vurulur ilave edilir
1 tatlı kaşığı tereyağı
Limon sos için
2-3 tane limon suyu
1.5 su kadehi su
7-8 yemek kaşığı toz şeker
4 tatlı kaşığı tepeleme nişasta
1 portakal + 1 limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı tereyağı
10-12 tane kedi dili bisküvi
Limonlu Sakızlı Tatlı Nasıl Yapılır?
@lavantalimon 11.7 bin takipçi Ferhan Kara
Sütü tencereye alın, nişastayı, unu ilave edip karıştırın. Kaynamaya başlayınca şekeri ilave edin. Kıvam alan muhallebiyi ocaktan alıp içine 1 tatlı kaşığı damla sakızı, 1 tatlı kaşığı tereyağı ilave edin ve 5-6 dakika mikserle çırpın.
Sırça bir kabı suyla nemlendirip süzün. Tabanına bisküvileri aralıklı olarak dizin, üzerine muhallebiyi dökün.
Limon sos için; 2-3 limon suyunu sıkın, 1.5 su kadehi su ilave edip tencereye alın. 7-8 yemek kaşığı şeker, 4 tatlı kaşığı tepeleme nişasta ilave edin. Limon ve portakal kabuğu rendesini de ilave edip karıştırın ve pişirmeye başlayın. Kıvam alınca ocaktan alın. 1 tatlı kaşığı tereyağı ilave edip iyice karıştırın ve muhallebinin üzerine dökün.