Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %0,13
  • ALTIN
    %1,15
  • BIST
    %-0,21
Limonlu Sakızlı Tatlı

Limonlu Sakızlı Tatlı

Limonlu Sakızlı Tatlı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 lt süt 
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 2.5 yemek kaşığı nişasta 
  • 1 su kadehinden bir parmak beceriksiz toz şeker 
  • 1 tatlı kaşığı sakız reçeli Sakız reçeli yoksa 2-3 tane damla sakız vurulur ilave edilir 
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Limon sos için

  • 2-3 tane limon suyu 
  • 1.5 su kadehi su
  • 7-8 yemek kaşığı toz şeker 
  • 4 tatlı kaşığı tepeleme nişasta 
  • 1 portakal + 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 10-12 tane kedi dili bisküvi

Limonlu Sakızlı Tatlı Nasıl Yapılır?

@lavantalimon
11.7 bin takipçi
Ferhan Kara

  • Sütü tencereye alın, nişastayı, unu ilave edip karıştırın. Kaynamaya başlayınca şekeri ilave edin. Kıvam alan muhallebiyi ocaktan alıp içine 1 tatlı kaşığı damla sakızı, 1 tatlı kaşığı tereyağı ilave edin ve 5-6 dakika mikserle çırpın. 
  • Sırça bir kabı suyla nemlendirip süzün. Tabanına bisküvileri aralıklı olarak dizin, üzerine muhallebiyi dökün. 
  • Limon sos için; 2-3 limon suyunu sıkın, 1.5 su kadehi su ilave edip tencereye alın. 7-8 yemek kaşığı şeker, 4 tatlı kaşığı tepeleme nişasta ilave edin. Limon ve portakal kabuğu rendesini de ilave edip karıştırın ve pişirmeye başlayın. Kıvam alınca ocaktan alın. 1 tatlı kaşığı tereyağı ilave edip iyice karıştırın ve muhallebinin üzerine dökün.

Krokanlı sakızlı muhallebi tarifi için tıklayın

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın