Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,12
  • EURO
    %0,19
  • ALTIN
    %0,59
  • BIST
    %2,52
Limonlu Risotto

Limonlu Risotto

Limonlu Risotto Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr Arborio pirinci
  • 1 soğan
  • 100 ml zeytinyağı
  • 100 gr tereyağı
  • 3 limon
  • Sebze suyu

Limonlu Risotto Nasıl Yapılır?

Sebze ceddiciyle limonların kabuklarını beyaz kısımlarını almadan soyun. Kabukları kibrit çöpü biçiminde doğrayın. Üzerine su ilave edip 5 dakika kaynatın. Bu harekâtı 3 defa yineleyin. Limonların suyunu sıkıp bir kenarda bekletin. Yayvan bir tencereyi ocağa alıp ısıtın. İnce doğradığınız soğanı aktarıp soteleyin. Daha sonra pirinçleri ilave edin. Bir su kadehi sebze suyunu ilave edip, suyu çekince tekerrür ilave ederek bu harekâtı pirinçler yumuşayıncaya kadar yineleyin. Bu arada limon kabuklarını ve limon suyunu da ilave edip karıştırın. Son olarak tereyağını azar azar azar yedirerek ilave edin. Üzerine rendelenmiş limon kabukları ve karabiber ilave edip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın