Malzemeler
Kızartmak için
Üzeri için
Yapılışı
Mayayı 1 su bardağı ılık süte ekleyip eriyene kadar karıştırın. Yumurta, tereyağı, pudra şekeri, vanilya ve unu mayalı süte ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Gerekirse un ilave edebilirsiniz. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat dinlendirin. Dolgu kremasını süt ve limon kabuğu rendesi ile birlikte katılaşıncaya kadar çırpın. İnce uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Ayçiçek yağını derin bir tavada ısıtın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp kısık ateşte çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Hazırladığınız dolgu kremasını topların içine sıkın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın. Afiyet olsun.