Malzemeler
Yapılışı
Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın. Yumurtanın sarısını toz şekerle krema haline gelene kadar çırpın çeyrek limonun suyunu ve ılık suyu ilave edip iyice çırpın vanilini,kabartma tozunuda ilave ettikten sonra unu havadan eleyerek ilave edin tahta bir kaşıkla iyice karıştırın
Ayrı bir kapta yumurtanın beyazını bir fiske tuzla kar beyazı olana kadar yüksek devirde iyice çırpın, önceden yaptığınız kek karışımına ilave edip tahta kaşıkla karıştırın.
Büyük boy fırın tepsisine fırın kağıdını yerleştirin üzerini iyice tereyağı veya margarinle yağlayın, kek harcını üstüne dökün kaşıkla tepsinin her tarafına yayın. 170 veya 180 derece fırında kekin üstü çok hafif pembeleşene kadar pişirin kürdan testi yapıp fırından çıkarın.
Pişen kekinizi fırın kağıdı ile beraber rulo yapın üzerine temiz bir bez örtün soğumaya bırakın. Pastanın limonlu Kreması için süt, nişasta, un, toz şekeri iyice çırpın ocağa alıp karıştıra karıştıra kaynatın ve limon suyu ile kabuğunun rendesini zerdeçal ile karıştırın ocaktan alın soğuması için kenara alın, soğuduktan sonra kremşantiyide ilave edip iyice çırpın.
Rulo kekinizi dikkatlice açın içine kremayı sürün,rulo yapmak için çevirdikçe fırın kağıdını üzerinden alın ve rulo yapma işlemi tince streç folyoya sarıp buzdolabında en az 2 saat dinlendirin üzerindeki streç folyoyu açıp servis yapın. Afiyet olsun.