Limonlu Parfe (Limon Kabuğu ve Kupta Sunum) Tarifi İçin Malzemeler
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
2 adet orta boy yumurta
2 adet limon (suları ve kabuklarının rendesi kullanılacak)
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1 çimdik tuz
Limonlu Parfe (Limon Kabuğu ve Kupta Sunum) Tarifi Nasıl Yapılır?
Limonların kabuklarını, rendenin ince kısmıyla kabukların içindeki beyaz kısımlarını almamaya dikkat ederek rendeleyin ve sularını sıkın. 🍋
🍋Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın.
Yumurta beyazlarını, tuz ile mikserin en yüksek devrinde, kar gibi olana kadar çırpın. 🍋
🍋 Ardından, çırptığımız yumurta beyazlarına şekeri de ekleyip, mikserin en yüksek devrinde 10 dakikaya yakın çırpın.
Yumurta sarılarını bir çırpma teli veya çatal yardımıyla iyice çırpın. 🍋
🍋Ayrı bir kapta, süt ile krem şantiyi kıvam alana kadar çırpın.
Son aşamada, krem şanti, şeker ve yumurtadan oluşan karışım, limon kabukları ve sularını bir araya getirerek miksersiz iyice karıştırın. 🍋
🍋Hazır olan parfe karışımınızı, uygun büyüklükte bir kaba doldurup, üzerini kapatarak, buzdolabının dondurucu kısmına alın.
Limon kabuklarında sunmak için, biraz irice boy ve mümkünse kalın kabuklu limonlar seçin, limonları ortadan ikiye bölün ve bir yemek kaşığı yardımıyla, limonun içini oyarak çıkarın ve kabuğun uç kısımlarını bıçakla küçücük keserek düzleyin ki, limonlar kase gibi ayakta durabilsin, ardından parfeyi kabuğun içine doldurarak dondurun. 🍋
🍋 Ben 4 adet limon kabuğunda sunum hazırladım, kalanını da başka bir kapta dondurup, dondurma kuplarında servis ettim.
Limon kabuklarına doldurduğum parfeleri, dondurucuya kolay yerleştirebilmek, dolapta kayıp/devrilip düşmemesi ve üzerlerinin açık kalmaması için, kapaklı bir kaba koydum.
🍋En az 12 saat dondurduktan sonra, limonlu parfeniz sunuma hazırdır. 🍋