Limonlu Parfe Dondurma Tadında Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle bisküvilerimizi rondodan un küçük olana kadar geçirelim ve bir kenara koyalım.
Sonra krem şantimizi 1 çay kadehi sütle çırpıp dolabımıza kaldıralım.
Sonra limonlarımızı yıkayalım sonra kabuklarını rendemizin ince kısmıyla rendeleyelim yalnız beyaz kısımlarına dikkat edelim rendeledikten sonra sularını da sıkalım.
Yumurtalarımızın beyaz ve sarılarını ayıralım. Aklarına bir çimdik tuz ilave edip çırpalım beyaz olana kadar çırpmaya devam edeli.
Ardından 1 su kadehi şekeri de ilave edip. çırpmaya devam edelim.
Yumurta sarılarını da çırpalım köpük köpük olana kadar sonra sıktığımız limon sularını da ilave edip çırpmaya devam edelim.
Çırptıktan sonra limon kabuklarını da ekleyelim kaşık ile karıştıralım.
Evvelden yaptığımız krem şantiyi dolaptan alalım içine evvel yumurtamızın beyazını, sarısına ilave edelim ve kaşık dayanağıyla karıştıralım iyice karıştıralım.
Evvelden yaptığımız bisküvilerin yarısını borcamımıza dökelim ve hazırladığımız karışımın hepsini dökelim ve kalan bisküvilerimizi de üzerine dökelim. Derin doncurucuda 1 gün süresince kalsın iyice donması lazim ve parfemiz hazır afiyet olsun