Limonlu Paluze Tarifi İçin malzemeler
- 5 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 limonun suyu
- 1 çorba kaşığı file badem
Süslemek için:
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş beyaz çikolata
- Taze nane yaprakları
- Böğürtlen
Limonlu Paluze Nasıl Yapılır?
- Nişastayı 1 bardak su ve limon suyu ile inceltin. Kalan suyu bir tencerede kaynatın.
- Nişastalı suyu tencereye karıştırarak azar azar ilave edin. Aralıksız karıştırarak bir taşım kaynatın.
- Üzerine şekeri ilave edip karıştırma operasyonuna devam edin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar kaynatın.
- Ocaktan alıp file bademi ilave edin. Ilınmaya bırakın. Paluzeyi servis kaselerine paylaştırın.
- Soğuyunca dilerseniz böğürtlen, taze nane yaprakları ve rendelenmiş beyaz çikolata ile süsleyebilirsiniz.
- Limonlu paluze tatlısını, karmaşık hoşaf ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Limonlu Paluzenin Püf Noktaları Nelerdir?
- Paluzenin lezzetini çoğaldırmak için, limon suyuna ek olarak limon kabuğu rendesi de kullanabilirsiniz.
- Tatlının kıvamı çok akışkan olursa, azar azar nişasta ilave edin.
- Karıştırma operasyonuna tatlı pişene kadar devam edin. Aksi takdirde dibi tutacaktır.
- Dilerseniz, içerisine bir yemek kaşığı pekmez ilave edebilirsiniz.
- Tatlıyı servis etmeden evvel kaseyi düz bir tabağın üzerine ters çevirin. Böylece daha şık bir sunum elde edebilirsiniz.
1 Porsiyon Limonlu Paluze Kaç Kaloridir?
Limonlu paluzenin bir porsiyonu, takribî 140 kaloridir. Diyabet hastalarının ve kilo hakimiyetinde olanların miktarlı bir biçimde harcaması önerilir.
Akşam yemeklerinden sonra sunabileceğiniz tatlı tarifleri arıyorsanız, yoğun kıvamı ile her zevke hitap eden sakızlı muhallebi tarifine göz atabilirsiniz.