Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Limonlu Krep Pasta

Limonlu Krep Pasta

Limonlu Krep Pasta Tarifi İçin malzemeler

Krep hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 tutam tuz
  • 2 yumurta
  • 1 koli vanilya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ Krepleri yağlamak için

Limon kreması için

  • 150 g toz şeker
  • Yarım su bardağı limon syat 100 ml
  • 5 yumurtanın sarısı
  • 100 g tereyağı Yumuşak
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu

Üzeri için

  • File badem

Limonlu Krep Pasta Nasıl Yapılır?

  • Limon kreması için şekeri, limon syatnu, rendelenmiş limon kabuğunu mikserde çırpın.
  • Mikserin hızını yükseltip yarımşar dakika süreyle teker teker yumurta sarılarını ve birer kaşık tereyağını ilave edin. Tüm malzemeyi ilave ettikten sonra 20 saniye daha çırpın.
  • Çırptığınız karışımı sos tenceresine aktarın. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak, kıvamı yoğunlaşana kadar yaklaşık 10 dakika pişkocamann.
  • Bu süreçte karışımın kaynamasına izin vermeyin. Hazırladığınız kremanın üzerini kapatıp buzdolabına aktarın. En az 1 saat bekletin.
  • Krep için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Orta boy bir tavayı yarım çay kaşığı kadar tereyağı ile yağlayın.
  • Tava ısınınca yarım kahve fincanı kadar krep hamurundan çok ince katman olacak şekilde dökün.
  • Üzeri göz göz olunca diğer tarafını çevirin ve aynı şekilde kızartın. Pişen krebi iki kağıt havlu üzerine alın.
  • Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. 4 Her krebin arasına limon kremasından ince bir katman halinde sürerek 10-12 kat olacak şekilde üst üste dizin.
  • Dilerseniz üzerini kavrulmuş  le badem, yenilebilir çiçilaveler ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Krema, vanilya ve çikolata ile hazırlanan nefis krep pasta tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın