Yarım çay bardağı sıvı yağ Krepleri yağlamak için
Limon kreması için
150 g toz şeker
Yarım su bardağı limon syat 100 ml
5 yumurtanın sarısı
100 g tereyağı Yumuşak
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Üzeri için
File badem
Limonlu Krep Pasta Nasıl Yapılır?
Limon kreması için şekeri, limon syatnu, rendelenmiş limon kabuğunu mikserde çırpın.
Mikserin hızını yükseltip yarımşar dakika süreyle teker teker yumurta sarılarını ve birer kaşık tereyağını ilave edin. Tüm malzemeyi ilave ettikten sonra 20 saniye daha çırpın.
Çırptığınız karışımı sos tenceresine aktarın. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak, kıvamı yoğunlaşana kadar yaklaşık 10 dakika pişkocamann.
Bu süreçte karışımın kaynamasına izin vermeyin. Hazırladığınız kremanın üzerini kapatıp buzdolabına aktarın. En az 1 saat bekletin.
Krep için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Orta boy bir tavayı yarım çay kaşığı kadar tereyağı ile yağlayın.
Tava ısınınca yarım kahve fincanı kadar krep hamurundan çok ince katman olacak şekilde dökün.
Üzeri göz göz olunca diğer tarafını çevirin ve aynı şekilde kızartın. Pişen krebi iki kağıt havlu üzerine alın.
Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. 4 Her krebin arasına limon kremasından ince bir katman halinde sürerek 10-12 kat olacak şekilde üst üste dizin.
Dilerseniz üzerini kavrulmuş le badem, yenilebilir çiçilaveler ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.
Krema, vanilya ve çikolata ile hazırlanan nefis krep pasta tarifine buradan ulaşabilirsiniz.