Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Limonlu Kek

Limonlu Kek

Tarifin Hikayesi

Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 1 bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 limon suyu (Ben kokulu beyaz limon kullandım)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2, 5 su bardağı un (Kalıbınızın büyüklüğüne göre yumurta ve şeker miktarını arttırabilir veya eksiltebilirsiniz)

Limonlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Şeker ve yumurtayı mikserin yüksek ayarında krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 8 dakika çırpıyoruz. 🍋
  2. Daha sonra süt, sıvı yağ ve rendelenmiş limonu ve suyunu ekleyip çırpıyoruz. Bu aşamadan sonra mikser kullanmayıp spatula ile devam ediyoruz. Hamurun daha güzel kabarması için❗❗
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip karışıma ekleyip alttan üste doğru iyice hafifçe karıştırıyoruz. Kıvamı cıvık olacak, çok cıvık deyip sakın un eklemeyin 2, 5 su bardağı un yeterli. ❗❗.
  4. En önemli püf noktası genelde çoğu kişi kalıptan keki çıkartamayıp saatlerce kekin soğumasını bekliyor.
  5. Size bunun pratiğini söylüyorum ben ilk sıcağı çıktıktan sonra kek kalıbını beklemeden çıkartıyorum 🍋eğer kalıbı biraz tereyağı veya margarin ile yağlayıp, birazda un serpiştirirsek kek kalıba asla yapışmaz. 🍋
  6. Yağladığımız kalıba karışımı döküyoruz ve fırına vermeden önce tezgaha hafifçe kalıbı vurunki havası çıksın içi çiğ kalmasın ve güzel kabarsın.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirelim 🍋ben daha sonra üzerine benmari usulü eritilmiş̧ beyaz çikolata ile süsledim, dilerseniz pudra şekeride serpebilirsiniz. 🍋🍋 afİyet olsun🍋🍋.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın