2, 5 su bardağı un (Kalıbınızın büyüklüğüne göre yumurta ve şeker miktarını arttırabilir veya eksiltebilirsiniz)
Limonlu Kek Tarifi Yapılışı
Şeker ve yumurtayı mikserin yüksek ayarında krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 8 dakika çırpıyoruz. 🍋
Daha sonra süt, sıvı yağ ve rendelenmiş limonu ve suyunu ekleyip çırpıyoruz. Bu aşamadan sonra mikser kullanmayıp spatula ile devam ediyoruz. Hamurun daha güzel kabarması için❗❗
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip karışıma ekleyip alttan üste doğru iyice hafifçe karıştırıyoruz. Kıvamı cıvık olacak, çok cıvık deyip sakın un eklemeyin 2, 5 su bardağı un yeterli. ❗❗.
En önemli püf noktası genelde çoğu kişi kalıptan keki çıkartamayıp saatlerce kekin soğumasını bekliyor.
Size bunun pratiğini söylüyorum ben ilk sıcağı çıktıktan sonra kek kalıbını beklemeden çıkartıyorum 🍋eğer kalıbı biraz tereyağı veya margarin ile yağlayıp, birazda un serpiştirirsek kek kalıba asla yapışmaz. 🍋
Yağladığımız kalıba karışımı döküyoruz ve fırına vermeden önce tezgaha hafifçe kalıbı vurunki havası çıksın içi çiğ kalmasın ve güzel kabarsın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirelim 🍋ben daha sonra üzerine benmari usulü eritilmiş̧ beyaz çikolata ile süsledim, dilerseniz pudra şekeride serpebilirsiniz. 🍋🍋 afİyet olsun🍋🍋.