3 adet yumurta
1 su kadehi toz şeker
1 su kadehi süt
1 su kadehi ayçiçek yağı
1,5 su kadehi un
1 kutu kabartma tozu
1 kutu vanilya
3 adet limonun kabuğu – rende
2 su kadehi süt
1 su kadehi toz şeker
3 adet limonun suyu
Sos tencerenize süt ve toz şekeri ilave edip karıştırın.
Ocağa alın ve hafif ılınana kadar karıştırarak pişirin.
Sıcak olmayan sütünüzün içerisine limon suyunu ilave edin ve karıştırın.
Toz şeker ve yumurtaları rengi açılıncaya kadar çırpın.
Ardından ayçiçek yağı ve sütü ilave edip, çırpmaya devam edin.
Un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave edip spatula takviyesiyle karıştırın.
Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün ve 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Kekiniz fırından çıktıktan sonra 5 dakika dinlendirip, dilimleyin.
Soğuyan sosu kekin üzerine dökün ve soğuyuncaya kadar bekleyin.
Ardından servis edin.
Yayın tarihi Sep 26 2020Sep 26 2020Kategoriler TatlılarEtiketler 11.sezon, 3. kısım, arda türkmen, arda’nın mutfağı, ayçiçek yağı, ıslak kek, kabartma tozu, limon, limon kabuğu, limon suyu, limonlu ıslak kek, limonlu kek, süt, tarif, tatlı, toz şeker, un, vanilya, yumurta