Limonlu Dondurma (En Pratik Haliyle) Tarifi İçin Malzemeler
1 adet limon ve kabuğunun rendesi
Yarım paket toz halde kremşanti
3 yemek kaşığı yoğurt(katı kısımdan)
3 yemek kaşığı toz şeker
Limonlu Dondurma (En Pratik Haliyle) Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak limonun kabuğunu rendeleyelim ve kalan beyaz kısmını bıçakla soyalım, dileyen soymayabilir ama acı bir tat bıraktığı için ben soymayı tercih ediyorum .:)
Daha sonra limonu bütün halde robota alalım, üstüne 3 yemek kaşığı yoğurdu ekleyip robotta çekelim, parçalarının tamamen ezildiğine emin olun ardından yavaş yavaş şekeri ilave edip çekmeye devam edin ve limon kabuğunu ekleyin .
Malzemelerin birbirine iyice geçtiğini gördükten sonra en son yarım paket şantiyi ilave edin .
1- 2 dk daha robotu çalıştırın ve hazırlama kısmı bitti şimdi oluşan karışımı plastik bir kaba boşaltın buzluğa koyun .(cam olmasın buzlukta patlar çünkü).
45 dakikada bir buzluktan çıkartıp çatalla karıştırın ki her yeri eşit donsun ben bu işlemi 4 defa yaptım ve sonunda tamamen donmaya bıraktım, sonuç sanki dışarıdan almış gibi oldu. 🙂