Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Limonlu Dondurma

Limonlu Dondurma

Limonlu Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 kutu tek içimlik salep
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 çay kaşığı zerdeçal renk vermesi için
  • 1 çay kadehi limon suyu
  • 1 limon kabuğunun rendesirendenin ince yeriyle rendeleyelim

Limonlu Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sütümüzü salepleri ve şekeri bir tencereye alıyoruz ve karıştırıyoruz .
  2. Ocağımızın altını orta ateşte yakıp karıştırarak pişiriyoruz.
  3. Kaynayan karışımımızı bir 20 dk daha kaynatıyoruz ara ara karıştırarak tabiki.
  4. Daha sonra kaynayan karışımımıza zerdeçalımızı ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz .
  5. Zerdeçalımızı da iyice eriyince ocaktan alıp soğumaya vazgeçiyoruz.
  6. İyice soğuyan karışıma limon suyu ve limonun rendesini ilave ederek karıştırıp uygun bir kaba döküyoruz ve dolabımızın buzluğuna kaldırıyoruz.
  7. Benim 2 ayrı kap çıktı kabınız derinse 1 kapta yeterli olabilir.
  8. Daha sonra 1 buçuk 2 saat de bir dondurmamızı çıkartıp bir çatal desteğiyle karıştırıyoruz ki buzlanma olmasın bu operasyonu 3 kez yapalım.
  9. Daha sonra da tamamen donmasını bekleyelim. Birkaç saat sonra limonlu dondurmamız yemeye hazır.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın