Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,16
  • EURO
    %2,18
  • ALTIN
    %2,78
  • BIST
    %0,68
Limonlu Dondurma

Limonlu Dondurma

Limonlu Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 kutu tek içimlik salep
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 çay kaşığı zerdeçal renk vermesi için
  • 1 çay kadehi limon suyu
  • 1 limon kabuğunun rendesirendenin ince yeriyle rendeleyelim

Limonlu Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sütümüzü salepleri ve şekeri bir tencereye alıyoruz ve karıştırıyoruz .
  2. Ocağımızın altını orta ateşte yakıp karıştırarak pişiriyoruz.
  3. Kaynayan karışımımızı bir 20 dk daha kaynatıyoruz ara ara karıştırarak tabiki.
  4. Daha sonra kaynayan karışımımıza zerdeçalımızı ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz .
  5. Zerdeçalımızı da iyice eriyince ocaktan alıp soğumaya vazgeçiyoruz.
  6. İyice soğuyan karışıma limon suyu ve limonun rendesini ilave ederek karıştırıp uygun bir kaba döküyoruz ve dolabımızın buzluğuna kaldırıyoruz.
  7. Benim 2 ayrı kap çıktı kabınız derinse 1 kapta yeterli olabilir.
  8. Daha sonra 1 buçuk 2 saat de bir dondurmamızı çıkartıp bir çatal desteğiyle karıştırıyoruz ki buzlanma olmasın bu operasyonu 3 kez yapalım.
  9. Daha sonra da tamamen donmasını bekleyelim. Birkaç saat sonra limonlu dondurmamız yemeye hazır.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın