Süt, salep ve şeker iyice karıştırılıp orta ateşte pişirilir, 5 dk kaynayınca altı kapatılır.
2 limonun kabuğu rendelenir, suları bunalır, zerdeçal ilave edilip karıştırılır.
Sütlü karışım arada karıştırarak soğutulur.
Tamamen soğuyunca limonlu karışım süzülüp birleştirilir, iyice karıştırılır.
Dondurucuya atılır, saat başı çıkarıp dondurmayı karıştırıyoruz, karıştıramayacak kıvama gelesiyle kadar böyle devam ediyoruz. 5-6 defa yeterli oluyor.
Son karıştırmadan sonra birkaç saat dinlenmeye vazgeçip harcayabilirsiniz.
Ben içine damla çikolata koydum ama koymayabilirsiniz.
Limonlu dondurmayı çok beğenirim ama her yerde hoş olmuyor ne yazık ki.
Yediğim en iyi dondurmalardan biri. Sınayacaklara afiyet olsun.