1 çay kaşığının ucuyla zerdeçal (zerdeçalı fazla kullanmayın)
Limonlu Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Dondurmamız için öncelikle bir tencerenin içine 3 su bardağı sütümüzü alıyoruz ve 5 yemek kaşığı şeker ve 1. 5 buçuk tatlı kaşığı salep ile ocağa almadan iyice çırpıyoruz.
Şeker ve salep eriyince ocağın orta gözünde orta ateşde kaynayana kadar çırpıyoruz ve karışım kaynayınca 20 dakika daha sütü havalandırarak pişiriyoruz.
Pişen karışımı ocaktan alıyoruz ve 1 limonun dış kabuğunu rendeleyip karışımın içine döküyoruz.
Karışım soğuyana kadar karıştırıyoruz ve dondurucuya kaldırıyoruz.
Karışımı 1 saat sonra alıyoruz blender ile iyice karıştırıyoruz ve 2 limonun suyunu karışıma döküyoruz. Tekrar dondurucuya kaldırıyoruz.
Dondurmamızı 2 saatte bir dondurucudan çıkartıp blender ile karıştırmamız gerekiyor bu işlemi 2kez yapın sonrasında 5 saat daha bekletin ve dondurmamız artık hazır afiyet olsun.