2 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt Burada olmadığı için ben kendim basmakalıp yoğurdu süzerek kullandım, yoğurdun ekşi olmamasına dikkat edin.
2 adet taze bunalmış limon suyu ve bu limonların rendenin en ince kısmıyla beyaz çevresine gelmeden rendelenmiş hali Beyaz kısmına gelmeyin acı olmasın
1,5 çay kadehi toz şeker
200 ml krema
Limonlu Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Yoğurdu rondoya koyup içine taze sıktığımız limon suyu ve rendenin ince tarafında rendelediğimiz limon kabuğunu ilave edip karıştıralım.
Sonra krema ve şekeri ilave edip tekerrür karıştırıyoruz.
Bir kaba koyup buzluğa kaldırıyoruz.
Bir saat ara ile çıkarıp karıştırıp tekerrür buzluğa koyuyoruz. Bu operasyonu 4-5 defa yineliyoruz. bu operasyonun nedeni buzlanmayı yasaklamak.