Pandispanya için; yumurta, şeker ve vanilyayı çırpma kabına koyup iyice köpürene kadar çırpın.
Daha sonra sıvı yağ, su, limon suyu ve limon kabuğu rendesi ekleyip çok az daha çırpın.
Un ve kabartma tozunu eleyin, yavaş yavaş kek harcına ekleyin, bu aşamadan sonra mikser kullanmayın, spatula ile alttan üste doğru katlayarak iyice yedirin.
Yağlı kağıt sevdiğiniz fırın tepsisine döküp her yeri eşit olacak şekilde yayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-13 dakika kadar pişirin.
Kreması için; tereyağ hariç diğer tüm malzemeyi tencereye koyun, kaynayana kadar devamlı karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp tereyağ ekleyin ve mikserle en az 3-4 dakika çırpın.
Pandispanya pişince sıcak haliyle çok sıkmadan rulo yapın. Bir beze sarıp bu şekilde bekletin.
İyice soğuyunca açın. Kremadan her yerine sürün.
Doğradığınız çilekleri de üzerine serpiştirin ve daha sonra kekinizi rulo yapın.
Üzerine streç filmle kapatıp 1 gece buzdolabında dinlendirin. Ertesi gün, artan kremanız ile üzerini süsleyebilirsiniz.
Ben en üstüne de çikolatayı benmari usulü eritip, krema sıkma torbasına koyup şekil vererek süsledim.Afiyet olsun