Öncelikle bisküvileri robottan sürüklüyoruz üzerine erittiğimiz tereyağ ilave ediyoruz Tereyağ çok sıcakken ilave etmeyin hoşça birbirlerine yediriyoruz ve kalıba döküyoruz yayıyoruz.
Benim kelepçeli kalıbım yoktu büyük yuvarlak borcama yaptım. Yağlı kağıt serili borcama bisküvi karışımını ilave edip kadeh altı ile bastırarak yayıyoruz.
Sonra dolaba kaldırıp 30 dakika dinlendiriyoruz. Labne ve şekeri el mikseri ile karıştırın sonra kremayı ilave edip karıştırın sonra nişasta ve vanilin ilave edin.
Yumurtaları teker teker ilave edip karıştırın en son limon kabuklarını ilave edip karıştırın. Dolapta duran bisküvi tabanının üzerine döküyoruz.
Fırını 175 dereceye alalım ve için şu dolu kase koyup ısınmaya vazgeçiyoruz. Bu sırada kalıbımızın çevresine folyo sarıyoruz.
Isınan fırına cheesecakeki koyuyoruz ve kapağını hiç açmadan 45 dakika pişiriyoruz sonra kalıbı sallayacak biçimde vuruyoruz kenarları sallanmayıp ortası hafif sallanıyorsa olmuş demektir.
Cheesecakeki fırından çıkartmıyoruz fırın kapağına bir tahta kaşık koyup az sarih biçimde tamamen soğumaya vazgeçiyoruz. Yanaşıp 2 saat kadar.
Kekimiz tamamen soğuyup dinlendikten sonra sosumuzu hazırlayabiliriz. İsterseniz 1 gece dolapta dinlendikten sonra da sosu hazırlayıp dökebilirsiniz yada 2 saat sonra da sosu hazırlayıp üstüne dökebilirsiniz.
Sosun yapılışı tüm malzemeleri ilave edip kısık ateşte kıvam alana kadar aralıksız karıştırıyoruz. Ocaktan aldıktan sonra karıştırmaya devam ediyoruz.
Hem soğuması için hem kabuk yakalamaması için. Soğuyan sosumuzu kekin üzerine döküp hemen yayıyoruz ve düzenliyoruz. Süslemesi size kalmış. 1 gece buzdolabında dinlenmesi daha iyi olacaktır. Afiyet olsun.