Evvela kalıbımızın içine yağlı kağıt, dışına alüminyum folyo ile kaplayalım(yanmaması için) 🍋
Bisküvilerimizi robottan geçirip eritilmiş tereyağı ile iyice karıştırıp kalıbımıza eşit bir şekilde yayalım.
Ve kremamız olana kadar buzluğa koyalım.
Kreması içln, labne, sıvı krema ve şekeri iyice şeker kaybolana kadar çırpalım.
Daha un, nişasta, vanilya, limon suyu ve kabuğunu ekleyip karıştıralım.
Yumurtaları teker teker ekleyip son kez karıştıralım ve karışımı bisküvilerin üzerine dökelim ve önceden ısıtılmış 170 derece fansın fırında 50 dk pişirelim.
Fırının altına bir kapta su koyalım ki, cheesecake miz çatlamasın.
50 dk sonunda fırını açalım eğer ortası sallamıyorsa olmuş demektir ve fırının kapağını biraz açık bırakıp 15 dk kadar içinde soğuması için bekletelim.
Limon sosu için bütün malzemeleri ekleyip kısık ateşte kıvam alana kadar pişirelim, pişince süzgeçten geçirelim ki pürüzsüz olsun.
Daha sonra soğuması için dolaba kaldıralım.
Soğuyan sosumuzu cheesecakemizin üzerine dökelim.
En az 1 saat dolapta bekletelim. 1 gün beklerse daha güzel olur. 🍋🍋afiyet olsun🍋🍋.