Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,33
  • EURO
    %0,05
  • ALTIN
    %0,92
  • BIST
    %0,00
Limonlu Cheesecake

Limonlu Cheesecake

Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 50 gram tereyağ veya margarinben margarin kullandım
  • 2 kutu yulaflı bisküvi burcak marka bisküvi kullandım
  • 600 gram labne peyniri
  • 400 gram ham krema
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su kadehi şeker
  • 2 kutu vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 adet limon kabuğu ve suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 su kadehi su
  • 1 çay kaşığının yarısından az zerdeçalrenk vermesi açısından
  • 1 kutu vanilya

Limonlu Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle fırın kalıbımızı hazırlayalım.
  2. Kelepçeli kabin altına yağlı kağıt serelim ve kelepçeyi sıkıştıralım dışarda kalan kısımları keselim.
  3. Kelepçenin kenarlarını katıyağ ile yağlayalım, kelepçe boyu kadar yağlı kağıt kesip kenarlara yapıştıralım.
  4. Dış tarafını ise 4 kat yapılmış aluminyum folyo ile kaplayalım. Fotoğraflarda mevcut nasıl olduğu.
  5. 2 kutu burçak bisküviyi rondodan geçirelim, un haline getirelim.
  6. 50 gram eritilmiş hafifi soğutulmuş margarini dökelim iyice birbirine karıştıralım.
  7. Kelepçe tabanına elimizle sertçe bastırarak düzleştirelim.
  8. Sonrasında labne peyniri, akışkan krema, şeker, un, nişasta hepsini karıştıralım, yumurtaları birer birer kırarak kremaya yedirelim.
  9. En son vanilya, limon kabuğu ve suyunu ilave edip kremamızı bitirip karıştıralım. Bu safhada artık çok çırpmayalım.
  10. 160 derece ısıtılmış fırına kekimizi koyalım, fırına ısıya dayanıklı 2 kase şu koyalım yada benim gibi dikdörtgen fırın tepsisine şu koyup kelepçeli kalıbı onun içine yerleştirin fotoğraflarda mevcut.
  11. Vasati 45-60 dk arası pişirelim, benim fırınım 45 dk da pişiriyor siz arada hakimiyet edip. Kenarları katılaşmış ortası hafif sallanır hale gelmişse kek pişmiş demektir.
  12. 160 dereceyi geçmesin kek kızarır ve çatlar.
  13. Kek pişerken sosu hazırlayalım ;2 adet limon kabuğunu rendeleyelim beyaz yerlerinin gelmemesine dikkat ederek açımsı olmaması açısından çay kaşığının yarısından az zerdeçalı da ekleyelim rastgele bi tat ve koku vermiyor yalnızca renk vermesi açısından koydum.
  14. Sonrasında suyunuda sıkalım şeker un nişastasını da ilave edip pişirelim ocağın altını kapattıktan sonra vanilyasına ilave edelim.
  15. Pişen kekimizi bir kanara koyalım ilk sıcaklığı çıkan kekimizin üzerine, sosunu dökelim.
  16. Sosun ilk sıcaklığı çıkmış yada tamamen soğumuş da olabilir.
  17. Kalıbımızı hiç açmadan bir gün süresince buzdolabımızda bekletelim.
  18. Ertesi gün kalıbı çıkaralım, kenarlarındaki yağlı kağıdı çıkaralım ve servis edelim istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın