Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,12
  • EURO
    %0,81
  • ALTIN
    %-0,64
  • BIST
    %0,97
Limonlu Cheesecake

Limonlu Cheesecake

Limonlu Cheesecake Malzemeleri

Tabanı için Malzemeler

280 gr. yulaflı bisküvi – 2 kutu
160 gr. fındık ve yer fıstığı krokan
100 gr. tereyağı

Kreması için Malzemeler

300 gr. mascarpone peyniri
300 gr. labne peyniri – süzülmüş
350 gr. krema – 1 + ¾ su kadehi
180 gr. toz şeker – 1 su kadehi
150 gr. yoğurt – ¾ su kadehi
3 adet yumurta
2 adet limonun kabuğu – rende
3 yemek kaşığı darı nişastası
1 kutu vanilya
2 adet limonun suyu – ½ su kadehi

Sosu için Malzemeler

1,5 su kadehi limon suyu
1,5 su kadehi su
3 yemek kaşığı darı nişastası
5 yemek kaşığı toz şeker

Kek kalıbınız için;

24 cm. ’lik kilitli kek kalıbınızın tabanına yağlı kağıt serin.
Kek kalıbınızın kenarlarını tereyağıyla yağlayın ve 8 cm yükseklikteki yağlı kağıdı kenarlarına serin.
Ardından bir alüminyum folyoyla kek kalıbınızın dışını kaplayın.

Tabanı için;

Krokanlarınızı bir tabağa alın ve derin dondurucuda bekletin.
Ayrılıcınızın içerisine yulaflı bisküvi ve krokanı alıp iyice çekin.
Erimiş tereyağınızı içerisine ilave ederek sürüklemeye devam edin.
Toz kıvamına gelen karışımınızı 24 cm ’lik kilitli kek kalıbınıza dökün ve bastırarak yayın.
Hazır olan tabanınızı derin dondurucuya alın ve bekletin.

Kreması için;

Bir karıştırma kabında mascarpone peyniri, fazla suyundan süzülmüş labne peyniri, krema, yoğurt ve toz şekeri ilave edip bir mikser desteğiyle düşük devirde çırpın.
Yumurta ve limon kabuğu rendesini ilave edip çırpmaya devam edin.
Ardından içerisine darı nişastası, vanilya ve limon suyunu ilave edip çırpmaya devam edin.

Sosu için;

Limonlarınızı sıkın.
Limon suyunuzu bir süzgeçten geçirerek sos tencerenize alın.
Su, darı nişastası ve toz şekeri ilave edip bir çırpma teliyle nişastalar açılana kadar çırpın.
Ardından tencerenizi ocağa alın ve aralıksız karıştırarak pişirin.
Pişen sosunuzu iyice soğutun.

Birleştirmek için;

Hazırladığınız kremayı kilitli kek kalıbınızdaki tabanın üzerine ilave edip iyice yayın.
1 – 2 kere tezgahınıza vurun.
Bu harekât hava kabarcıklarını yukarıya çıkartacaktır.
Oluşan hava kabarcıklarını bir kürdan desteğiyle patlatın.
Kek kalıbınızı fırın tepsinize alın ve fırına koyun.
Fırın tepsinizin içerisine tabanını kaplayacak kadar sıcak su ilave edin ve 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
Fırının kapağını açın ve 3 – 4 saniye bekleyip kapağını kapatıp fırınınızı 150 dereceye düşürüp 35 dakika daha pişirin.
Pişirme harekâtınız bitince fırınınızı kapatın ve fırınınızın kapağını çok hafif aralayarak cheesecake ’inizi 1 saat dinlendirin.
Dinlenen cheesecake ’i buzdolabına alın 6 saat soğutun.
Cheesecake ’inizi soğutmak için evvel oda sıcaklığına getirin ardından buzdolabına alın ve 6 saat soğutun.
Soğuyan cheesecake ’inizin üzerine hafif soğuyan limonlu sostan dolaştırın ve 30 – 40 dakika soğumaya vazgeçin.
Soğuyan cheesecake ’inizi dilimleyerek servis edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın