Öncelikle tabanımız için bisküvi ve fındıkları rondodan geçiriyoruz ve ardından üzerine eritilmiş tereyağını dökerek adamakıllı karıştırıyoruz.
Altına ve kenarlarına yağlı kağıt döşediğimiz kalıbımızın dış kısmını da folyoyla ayrıntılarıyla kaplıyoruz.
Gerisinde yaptığımız bisküvi karışımını daha aşağı kısma adamakıllı döşüyoruz.
Kaşığın arkadaki kısmıyla da en ince ayrıntısına kadar bastırıyoruz ve buzdolabında beklemeye alıyoruz.
Keki için malzemeleri bir kapta karıştırarak çırpıcıyla pürüzsüz bir ülkü gelene dek çırpıyoruz.
Hazır olan kek karışımını buzdolabından çıkardığımız kalıbın içerisine döküyoruz.
Gerisinde kalıbımızı derin bir fırın tepsisine yerleştirerek tepsinin altına (keki çatlatmadan su buharıyla pişirebilmek için )2 parmak olacak şekilde su döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 170c lik fırında 40dk boyunca pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken limon sosu için tüm malzemeleri bir tencereye alarak iyice karıştıralım ve ocağı açalım kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edelim.
Kaynadıktan sonradan 2 dk daha pişirip soğuması için kenara ayıralım.
Fırından çıkıp soğuyan kekimizin üzerine ılık limon sosunu döküp buzdolabında 5-6 saat dinlendirdikten sonra dilediğimiz süslemeleri yaparak servis edelim.