Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,33
  • EURO
    %0,05
  • ALTIN
    %0,92
  • BIST
    %0,00
Limonlu Cheesecake

Limonlu Cheesecake

Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 125 gram tereyağ
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi ve suyu
  • 3 paket labne (Toplamda 600 gram)
  • 1 paket süt kreması (200 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı limon suyu
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 (yarım) dere kaşığı zerdeçal

Limonsu Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Ilk Olarak kullanacağımız kelepçeli kalıbımıza yağlı kağıt serelim.
  2. Bisküvileri rondodan geçirip ufaladıktan sonradan tavada erittiğimiz tereyağı ile efendice karıştırıp yağlı kağıt serdiğimiz kalıba bastırarak yayalım.
  3. Kabımızın yanlarına da krema yapışmaması için şerit biçiminde kestiğimiz yağlı kağıtları ıslatarak serelim.
  4. Krema için ilk kez yumurta ve şekeri efendice çırpalım.
  5. Ardından diğer malzemeleri de ekleyip homojen bir karışım elde edene dek çırpmaya devam edelim.
  6. Kremamızı kalıbımıza döküp önceden 170 dereceye ısıttığımız fırına verelim 30 dk pişirelim. ( yanında bir kase içinde su koyalım).
  7. Sos için zorunlu tüm malzemeleri tenceremize alıp kıvam alana kadar sosumuzu pişirelim.
  8. Fırından çıkardığımız cheesecake ve sosun ikisi de soğuduğunda sosumuzu cheesecake üstüne döküp 1 gün buzdolabında dinlendirelim. Sağlık Durumu olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın