Öncelikle burçak bisküvileri rondadan iyice çekelim, tereyağı eritelim.
En ufak boy kelepçeli kalıba altına yağlı kağıt serelim bisküvi ve tereyağ karıştırıp kalıba yayalım.
Kadehin tabanı ile bastırıp düzleyelim ve biz iç dolgusunu hazırlanana kadar buzluğa koyalım.
Gecelim iç dolgusunu labneyi fazla suyunu süzgeç ile süzüp karıştırma kabına alalım üstüne krema şeker ilave edip 5 dk çırpalım.
Daha sonra nişasta, un ve vanilya ilave edip 3 dk çırpalım.
En son tek tek yumurtaları kırıp çırpalım daha sonra buzlukta bekleyen tabanımızın üstüne hazırladığımız karışımı döküp evvelden ısıtılan 150 derece fırında takribî 50 dk 1 saat arası pişirelim. En ehemmiyetli püf noktası fırınının içine bir borcam ile su koyalım fırın nemli olsun ki üstü çatlamasın pişme suresince fırınının altında borcam ile su olsun. 2. Püf nokta piştikten sonra hemen fırından çıkmayacak oda ısısına gelene kadar fırının kapağı sarih olarak fırında soğuyacak. Kenarları sabit ortası hafif sallanıyor ise pişmiş demektir. Püf noktalarına uyduğunuz sürece muhteşem cheescakeleriniz olacaktır.
Geçelim üst kısmına tüm malzemeler karıştırarak pişirilip puding gibi bir kıvam alacaktır.
Cheescakemiz tamamen soğuyunca üstüne sosunu döküp 1 gece dolapta dinlenirse muhteşem olur ama müddetiniz yoksa sabahtan yapıp akşama tüketebilirisiniz, min 7-8 saat dinlenmeli. Afiyet olsun.