Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,65
  • ALTIN
    %0,46
  • BIST
    %1,94
Limonlu Bisküvi Tartı

Limonlu Bisküvi Tartı

Limonlu Bisküvi Tartı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 koli petibör bisküvi
  • 2 kahve fincanı margarin
  • 1 çay kadehi çekilmiş fındık

Üzeri için:

  • 3 limon
  • 3 yumurta sarısı
  • 2 su kadehi süt kreması

Süslemek için:

  • 1 su kadehi çırpılmış krem şanti
  • 1 limon

Limonlu Bisküvi Tartı Nasıl Yapılır?

  • Bisküvileri dağılın, margarini eritip soğutun. Bisküvi, fındık ve margarini derin bir kâsede iyice yoğurun. Hamurun derlenmesi için çok az su ilave edebilirsiniz.
  • 20 cm çapinda tart kalıbını hafiçe yağlayın. Hamuru kalıbın her yanına denk kalınlıkta olmasına dikkat ederek yayın. 180 derecede 10 dakika fırınlayın.
  • Üzeri için; limonların kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın. Yumurta sarılarını ve limon kabuğu rendesini mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Süt kreması ilave edip karıştırın. Limon suyu ilave edip muhallebi kıvamını alana kadar çırpın.
  • Hazırladığınız kremayı tartın üzerine yayın. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
  • Tart tamamen soğuyunca üzerini streç folyo ile kaplayıp buzdolabında bekletin.
  • Servis yapacağınız zaman limonu yarım ince dilimler halinde kesip tartın üzerini süsleyin. Kremşantiyi sıkma torbasına doldurup tartın kenarlarını süsleyin. Dilimleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın