Merhaba, Türkiye’nin Pratik ve en güzel yemek tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri Limoni Puding Tarifi ile sizlerleyiz. Her Zaman söylediğimiz gibi, hazır ürünleri olası olduğunca mutfağınızdan uzakta tutmaya özen göstermeliyiz. Aldığımız hazırlanmış gıda maddelerinde bizleri bekleyen bir çok hastalık riski var, bunlardan bazıları, beyin hasarı, allerji, astım ve kanser oluşmasına zemin hazırladığını her gün uzmanlar söylüyor. Lütfen birazcık araştırma yapıp en azından hangi katkı zararlıdır onu öğrenmeye çalışın.
Bu leziz tadı Limonlu Puding Tarifini denemenizi tavsiye ederiz. en fazla tüm aşamaları ile yarım saatinizi alır, tarcın ve pudra şekeri ile servise sunun. Bu günün betimleme önerilerine gelirsek, yeni eklenen mükemmel tariflerimiz var. Et yemekleri kategorisinde, her bütçeye yerinde fırında tavuk tarifini uygulayabilirsiniz. Hamur işleri kategorimizden sebzeli makarna tariflerimizden bir tanesini seçebilirsiniz. Tatlı tarifleri kategorisinden dondurma tariflerinden çikolatalı dondurma tarifini öğüt ederiz. Afiyetle, basit gelsin..
Malzemeler:
1 bardaktan 1 parmak eksik (175 g) kırık pirinç
2,5 su bardağı (600 ml) süt
2-3 adet şerit halinde limon kabuğu
5 yemek kaşığı (65 g) tereyağı, parçalar halinde
1/2 su bardağı (115 g) pudra şekeri
4 yumurta sarısı
bir parça tuz
Üstüne serpmek için; tarçın
Süslemek için; limon dilimleri
Portekiz Usulü Pirinçli Puding Tarifi:
1 – Hafif tuz suda, gevrekliği gidene değin pirinçleri 5 dakika pişirin.
2 – Süzgeçten süzün ve temiz bir tencereye dökün. Sütü, limon rendesini ve tereyağını da ekleyin. Kısık ateşte kaynayana dek ısıtın. 20 dakika piştikten daha sonra ya da pirinçler şeffaflaşıp uzayınca altını söndürün.
3 – Tencereyi ateşten alıp pirinçlerin azıcık soğumasını bekleyin. Limon rendelerini çıkarıp, şekeri ve yumurta sarılarını karıştırın. İyice çırpın.
4 – 4 ayrı servis kasesine karışımı dökün. Üstlerine tarçın serpin. Limon kabuklarını yanlarına koyarak, soğuttuktan sonra servis yapın.
1 dere fincanı, limon suyu
3 dere fincanı, süt
1 tane yumurta
3 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 dere fincanı, şeker
1 limon kabuğu rendesi
Üzerini donatmak için:
tarcın ve pudra şekeri
Bir tencereye sütü alalım, üstüne limon suyunu, yumurtayı, nişastayı ve vanilyayı alalım. Kesintisiz karıştırarak kıvama gelene kadar pişirelim. İçine bir limon kabuğu rendesi ve 1 akarsu fincanı şekeri alalım karıştırıp ocaktan indirelim. Kaselere alalım üzerine tarcın ve pudra şekeri serpelim. Sağlık olsun.
Dilerseniz, fırınlayabilirsiniz, biz fırınladık olağanüstü oldu.