Limonlu kek için ilk önce yumurta ve şekeri dürüstçe çırpın. Bu aşamada yumurtanın beyazlaşması ve köpük köpük hâle gelmesi kekin güzel kabarması adına son derece önemli.
Efendice çırptığınız yumurta ve şeker karışımına; sütü, limon suyunu, limon kabuğu rendesini, değişken yağı ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Son olarak unu ve hamur kabartma tozunu ilave ederek son kere karışımı karıştırın.
Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında sıradan 30 dakika kadar pişirin.
Pudra şekerini ve limon suyunu tamamen karıştırın. Iyice soğumuş kekin üstüne gezdirin.
Fırını kapattıktan sonra birincil sıcağı meydana çıkan tatlınız servise hazır. Sağlık Durumu olsun.