Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,33
  • EURO
    %0,05
  • ALTIN
    %0,92
  • BIST
    %0,00
Limoni Cheesecake

Limoni Cheesecake

Limonsu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yulaf ezmesi(rondodan çekilecek)
  • 1 su bardağı bütün buğday unu
  • 1/2 (yarım) su bardağı esmer şeker
  • 2 yemek yemek kaşığı tereyağı(tepeleme)(oda sıcaklığında)
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • Yulaflı bisküvi (daha aşağı tabanı için) (hazırlanmış bisküvi kullanılacaksa:1, 5 paket burçak bisküvi)
  • 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 400 gram krem peynir
  • 120 gram toz şeker (1 çay bardağı )
  • 200 gram süzme yoğurt (1 su bardağı)
  • 150 gram krema (1 nehir bardağı)
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 1 paket vanilya
  • 1/4 (çeyrek) limon suyu
  • 3 adet limon (kabukları da kullanılacak)
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 1/2 (yarım) paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)

Limonlu Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Yulaflı bisküvisi için: yulafın içine bütün malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
  2. Ellerinizi yağlayarak hamurdan parçalar koparıp fırın tepsisine aralıklı şekilde yerleştirin. (kurabiyeler pişerken fazla yayılıyor).
  3. 180 derece fırında 10-12 dakika kızarana dek pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
  4. Cheesecake için: tereyağını eritin ve yulaflı bisküvi ile karıştırarak, tabana yayın.
  5. Kabın dışını alüminyum folyo ile sarın. Krem peynir ve şekeri çırpın.
  6. Süzme yoğurt ve kremayı ekleyin. Yumurtaları ekleyip çırpın. Nişastayı ve vanilyayı da ekleyip çırpın.
  7. Limon suyunu da ekleyin. Harcı kalıba aktarın. Kalıbı fırın tepsisine alın ve tabana gelecek değin su ilave edin.
  8. 180 derece fırında 30 dakika pişirin ve daha sonra fırının ısısını 150 dereceye düşürüp 30 dakika daha pişirin.
  9. Fırını kapatın ve kapağını açmadan fırının içinde 1 saat bekletin.
  10. Fırından çıkartıp oda sıcaklığını geldikten daha sonra buz dolabında 6 saat soğumaya bırakın.
  11. Limon sos için: limonları yıkayın, kabuklarını rendeleyip sularını sıkın.
  12. Bir sos tenceresine yumurtaları ve şekeri aktarın, pürüzsüz olana kadar çırpın.
  13. Limon suyu, limon kabuğunu ekleyip karıştırın, tereyağını da koyup ocağa alın.
  14. Kısık ateşte kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  15. Kremayı ince bir süzgeçten süzerek karıştırarak soğutun. (ara ara kabuklanmaması için karıştırın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın