2 koli yulaflı bisküvi Bebe büskivisi, petibör vs kullanılabilir
1 adet limonun suyu
1,5 su bardağı su
4 yemek adalȩığı şeker
1,5 yemek adalȩığı adalȩığı nişasta
Yarım limon kabuğu rendesi
1 silme çay kaşığı zerdeçal Renk vermesi için, resimlerde koyulmadı
Limon Soslu Magnolia Tarifi Yapılışı
Öncelikle orta büyüklükte ki bir tencerenin içine limon rendesi, krema, vanilya ve tereyağı harici tam malzemeleri koyalım sütü azar azar ilave etmeye dikkat edelim ki topaklanmasın.
Daha sonra hoş bir çırpıcakla karıştırmaya devam edelim.
Göz göz olunca ve hoşça pişince vanilyasını limon kabuğu ve tereyağını da ilave edelim ve 5 dakika kadar orta ateşte karıştırarak pişirmeye devam edelim.
Ilımaya vazgeçilen muhallebiyi 3-4 kadar mikserden geçirelim daha sonra kremayıda ilave edip 1-2 dakika karışması için tekerrür karıştıralım ve bir sürahiye alalım dilerseniz almayabilirsiniz daha pratik oluyor.
Sonra sunum kadehlerin en altına rondadan geçirilmiş büsküvilerden dilediğimiz kadar koyalım ve daha sonra muhallebidende koyalım ben 2 kat yineledim büsküvi-muhallebi-büsküvi-muhallebi olarak.
Limon sosu için tarifedeki malzemeleri sos tenceresine alın ve koyulaşana pişirelim.
Daha sonra kadehlerin üzerine denk bir biçimde paylaştıralım. Magnolialarımız servise hazır. Afiyet olsun