2 adet limonun suyu + 1 su kadehi su Toplam 1, 5 kadeh olacak
2-3 yemek kaşığı toz şeker
1 kutu vanilya
1 adet limon
Hindistan cevizi
Limon Soslu Kek Tarifi Yapılışı
Yumurta ve şekeri rengi açılıp köpürene kadar mikserle çırpalım. Vanilya ve limon kabuğuna ilave edelim. Üzerine akışkanları ilave edip, tekerrür çırpalım.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kasede karıştırıp, akışkanlara ekleyelim.
Yumurtalarım büyük boydu benim bu sebeple unu ekstra ekleme yaptım sizde miktarlı gidin yumurtaya göre değişebiliyor.
Yağlanmış ve unlanmış yuvarlak fırın kabına keki döküp, soğuk fırının en alt rafın koyalım.
180 dereceye ayarlayalım. Fırın soğuk olduğu için, takribî 50 dakikada pişiyor.
Kek pişerken, limonları sıkıp, su ve şekeri ekleyelim ve şeker eriyene kadar arada karıştıralım.
Fırından çıkan keki 5 dakika soğutup, üzerini kürdanla delelim ve limonlu karışımı kaşıkla kekin üzerine dökelim.
Hindistan cevizi ve limon ile süsleyip, en az 2 saat buzdolabında soğutup servis edelim. Bütün olarak lezzeti ertesi gün oturuyor. Kesinlikle deneyin. Afiyet şifa olsun.