Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Limon Kremalı Vişneli Volovan

Limon Kremalı Vişneli Volovan

Limon Kremalı Vişneli Volovan Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 16 milföy hamuru
  • 1 su kadehi çekirdeksiz vişne
  • Pudra şeker

Kreması için

  • 500 ml süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kadehi toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 koli vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Limon Kremalı Vişneli Volovan Nasıl Yapılır?

  • Vişne ile hem göze, hem de damaklara hitap edecek lezzetli tarifler. Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşamaya vazgeçin.
  • Hamurları su kadehi ile yuvarlak kesin ve yarısını yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Hamurların değişik yarısını daha ufak bir kadeh ya da kalıpla keserek millete biçimine getirin ve tepsideki hamurların üzerine yerleştirin.
  • Ortalarından çıkan ufak yuvarlakları da tepsiye dizin. 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya vazgeçin.
  • Kreması için süt, yumurta sarısı, şeker, un, nişasta ve vanilyayı tencereye alıp iyice karıştırın ve orta ateşte katılaşıncaya kadar pişirin.
  • Katılaşıp kaynamaya başlayınca rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip karıştırın. Ilınmaya vazgeçin.
  • Volovanların içlerine 2-3 ’er tane vişne yerleştirin. Kremayı sıkma torbasına alıp volovanların içlerini doldurun.
  • Kenarlarına tekerrür vişne yerleştirip kapaklarını üzerlerine kapatın. Pudra şeker serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Ispanaklı volovan tarifini de listenize ilave etmeyi unutmayın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın