Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Limon Kremalı Vanilyalı Cupcake

Limon Kremalı Vanilyalı Cupcake

Tarifin Öyküsü

Limon Kremalı Vanilyalı Cupcake Tarifi İçin Malzemeler

  • 280 gram un 2 su kadehi
  • 280 gram kek unu 2 su kadehi
  • 10 gram kabartma tozu 2 tatlı kaşığı
  • 8 gram tuz 1 tatlı kaşığı
  • 4 tatlı kaşığı vanilya özü Veya 4 adet çubuk vanilya tohumu veya 4 tatlı kaşığı toz vanilin
  • 240 gram süt 1 su kadehi
  • 230 gram oda sıcaklığında tereyağı 1 su kadehi
  • 150 gram şeker 1 su kadehinden 2 parmak beceriksiz
  • 4 adet yumurta Oda sıcaklığında
  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri Tepeleme olmasın
  • 300 gram labne Suyu süzülmüş
  • 200 gram taze peynir Suyu süzülmüş sürülebilen
  • 1 tatlı kaşığı vanilin
  • 1/2 yarım adet büyük boy limonun suyu
  • 1,5 adet büyük boy limon kabuğu
  • 1 çay kaşığı toz zerdeçal İstediğiniz rengi alana kadar

Limon Kremalı Vanilyalı Cupcake Tarifi Yapılışı

  1. Un, kabartma tozu, tuz ve vanilini bir kasede karıştırılarak birleştirilir. Tereyağı iyice yumuşayana kadar çırpılır. Yavaş yavaş şeker ilave edilerek çırpmaya devam edilir.
  2. Şişkin bir kıvam aldığında çırpma harekâtı durdurulur. Yumurtalar birer birer ilave edilir ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmaya tekerrür devam edilir.
  3. Bu karışımın içine kuru karışım ve süt teker teker ve azar azar ilave edilir ve karıştırılır Kuru ile başlayıp kuru ile tamamlamaya dikkat edilir. Un karışımı göz kararı üç kezde, süt iki kezde ilave edilir. Başka Bir Deyişle azıcık unlu karışım ilave edilir, karışınca azıcık süt, tekerrür un, tekerrür süt ve son olarak unlu karışımla tamamlanır
  4. Cupcake hamuru, kapların içine ağzına kadar doldurulmayacak biçimde dökülür Her bir kağıda takribî 55 gram olarak hisse ettim
  5. Evvelden ısıtılmış fırında 190 derece ısıda 20-25 dakika pişirilir Kürdan daldırdığınızda kupkuru çıkmalı cupcakeler soğuduğu zaman kreması bunalır.
  6. Kremasının yapılışı: tereyağı kremamsı bir kıvam olana kadar çırpılır. Suyu süzülmüş peynirler, pudra şekeri ve vanilin ilave edilerek tekerrür çırpılır Evvel yavaş ayarda 30 saniye kadar çırpılır, ardından 1-2 dakika yüksek devirde çırpılır
  7. Limon kabukları ve suyu ilave edilir, spatula ile karıştırılır. Toz zerdeçal azar azar ilave edilerek spatula ile karıştırılır.
  8. İstediğiniz rengi elde ettiğinizde sıkma poşetinin ucuna istediğiniz duyu takıp sonra kremayı içine ilave edebilirsiniz. Dolapta dinlendirilir ve soğuyan cupcaklere bunalır. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın