Limon Kremalı Sakızlı Parfe Tarifi İçin malzemeler
4 adet yumurta beyazı
4 adet yumurta sarısı
1 adet ananas Taze
2 tatlı kaşığı sakız Toz halinde
200 ml krema
4 yemek kaşığı agave şurubu Veya 3 yemek kaşığı bal
1 çay kadehi su Kaynamış
Yeteri kadar bisküvi Şekersiz
Limon Kremalı Sakızlı Parfe Nasıl Yapılır?
Kaynar suyun içine şurubu koyup eritin ve içine yumurta sarılarını ilave edip pişmesine izin vermeden çok süratli çırpın. Renginin iyice açılmasını ve köpürmesini sağlayın.
Mikserde yumurta beyazlarını pofuduk olup katılaşana kadar çırpın, kremayı da ayrı bir kapta çırpın. Ananası blender ’da püre haline getirin.
Kremanın içine sakızı ilave edin. Yumurta sarısını ve ananas püresini de ilave edip el mikseri ile karıştırın. İçine pofuduk haldeki yumurta aklarını tek doğrultuya karıştırarak söndürmeden tamamen yedirin.
Kare bir kaba bisküvileri taban yapın. Üzerine parfe karışımını boşaltıp derin dondurucuda en az 6 saat dondurun. Limon kremalı sakızlı parfe’ yi servis ederken üzerine ufalanmış bisküvi serpin.
Limon kremalı sakızlı parfe tatlısına ananas yerine muz koyabilirsiniz.