Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,05
  • EURO
    %-0,16
  • ALTIN
    %0,09
  • BIST
    %-0,25
Limon Kremalı Sakızlı Parfe

Limon Kremalı Sakızlı Parfe

Limon Kremalı Sakızlı Parfe Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet yumurta beyazı
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 1 adet ananas Taze
  • 2 tatlı kaşığı sakız Toz halinde
  • 200 ml krema
  • 4 yemek kaşığı agave şurubu Veya 3 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kadehi su Kaynamış
  • Yeteri kadar bisküvi Şekersiz

Limon Kremalı Sakızlı Parfe Nasıl Yapılır?

  • Kaynar suyun içine şurubu koyup eritin ve içine yumurta sarılarını ilave edip pişmesine izin vermeden çok süratli çırpın. Renginin iyice açılmasını ve köpürmesini sağlayın.
  • Mikserde yumurta beyazlarını pofuduk olup katılaşana kadar çırpın, kremayı da ayrı bir kapta çırpın. Ananası blender ’da püre haline getirin. 
  • Kremanın içine sakızı ilave edin. Yumurta sarısını ve ananas püresini de ilave edip el mikseri ile karıştırın. İçine pofuduk haldeki yumurta aklarını tek doğrultuya karıştırarak söndürmeden tamamen yedirin.
  • Kare bir kaba bisküvileri taban yapın. Üzerine parfe karışımını boşaltıp derin dondurucuda en az 6 saat dondurun. Limon kremalı sakızlı parfe’ yi servis ederken üzerine ufalanmış bisküvi serpin.

Limon kremalı sakızlı parfe tatlısına ananas yerine muz koyabilirsiniz.

Çilekli parfe tarifi için tıklayın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın