Limon Kremalı Cheesecake Tart Tarifi İçin malzemeler
200 g krem peynir Beyaz olanlardan
100 g krema
100 g beyaz çikolata
1.5 kutu burçak bisküvi
80 g tereyağı
Limon kreması için
60 ml limon suyu
1 limonun ince rendelenmiş kabuğu
50 g soğuk tereyağı Küp küp
50 g toz şeker
2 büyük yumurta sarısı
Limon Kremalı Cheesecake Tart Nasıl Yapılır?
@hatibon 19.8 bin takipçi Hatice Bonafe
Limon kreması için; ufak bir sos tenceresine iki parmak su koyup kaynatın. Limon suyu, limon kabuğu, şekerin yarısı ve tereyağının yarısını sırça bir kaseye alıp tencerenin üzerine yerleştirin Kasenin tabanı suya dokunmamalı. Şeker eriyene kadar karıştırıp ısıtın.
Ayrı bir kasede yumurta sarılarını şekerin kalanıyla 2-3 dakika çırpın. Yumurtaları çırpmaya devam ederken ısıttığınız limonlu karışımı yavaş yavaş ilave edin. Kaseyi tekerrür tencerenin üzerine oturtup aralıksız karıştırarak, kıvamı koyulaşana kadar 7-8 dakika pişirin.
Kaseyi ocaktan alıp kalan tereyağını Soğuk olacak limon kremasına ilave edip pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın. Oda ısısına geldiğinde dolaba kaldırın.
Cheesecake tabanı için bisküvileri rondodan geçirip, erittiğiniz tereyağı ile karıştırın. Yağlayıp tabanına fırın kağıdı koyduğunuz tart kalıplarına Veya kadehlere hisse edip iyice bastırarak kalıbın biçimini almasını sağlayın. Buzdolabında dinlendirin.
Cheesecake harcı için beyaz çikolatayı 1 yemek kaşığı krema ile benmari usulü eritin.
Orta boy bir kaseye aldığınız krem peynir ve erimiş çikolatayı 1-2 dakika çırpın. Kalan kremayı da ayrı bir kasede orta sertlikte çırpıp peynirli karışıma ilave edin. En az yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Cheesecake harcına 3-4 kaşık limon kreması ilave edip bir spatula ile karıştırın Tamamen karışması koşul değil. İyice soğumuş tart kalıplarına Veya kadehlere hisse edin. Burada isterseniz krema sıkma torbası kullanabilirsiniz.
En son dilediğiniz bir meyve ve çoğalan limon kreması ile süsleyip Yaban mersini, böğürtlen, karadut çok yakışıyor limon kremasına servis edin.