Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Limon Kremalı Bisküvi

Limon Kremalı Bisküvi

Limon Kremalı Bisküvi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr tereyağı oda ısısında
  • 1 koli vanilya
  • 80 gr pudra şekeri
  • 225 gr un
  • 75 gr darı nişastası

Limonlu krema için

  • 4 limon
  • 2 yumurta
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 koli vanilya
  • 1 yemek kaşığı darı nişastası
  • 125 gr tereyağı oda ısısında

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Limon Kremalı Bisküvi Nasıl Yapılır?

  • Limonlu krema için limonların kabuklarını ince rendeleyip suyunu sıkın. Yumurtaları ve vanilyayı sos tenceresine alıp iyice çırpın.
  • Şeker, limon suyu, nişasta ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip orta ateşte kesintisiz karıştırarak 9-10 dakika pişirin.
  • Tereyağını ilave ederek eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp 3 dakika çırpın ve soğumaya vazgeçin. Fırını 160 dereceye ayarlayın.
  • Tereyağı, vanilya ve şekeri mikserle iyice çırpın. Un ve nişastayı ilave ederek karıştırın. Hamurdan 2 tatlı kaşığı kadar parçalar kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye 3 cm aralıklarla dizin.
  • Çatalı una bulayıp izi çıkacak biçimde hamurların üzerine bastırın. Fırında hafif kızarıncaya kadar takribî 17 dakika pişirin.
  • Fırından alıp 5 dakika beklettikten sonra ızgara teli üzerinde soğumaya vazgeçin. Bisküvilerin arasına limonlu krema sürüp sandviç biçiminde kapatın ve üzerine pudra şekeri serpiştirip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın