Malzemeler
Krema için
Süslemek için
Sınanmış yemek tarifleri sunan Lezzet’tin tatlı tarifleri listesinden iyi bir tercih. Kompostoyu hazırlayın. İçindeki ayvaları püre haline getirin.
Limonlu krema için, bir kapta yumurta ve toz şekeri mikserle çırpın. Limon suyu, kabuğu ve nişastayı ilave edin. Karışımı sıcak sütün içine karıştırarak yedirin ve kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Bisküvi ve cevizleri mutfak robotunda toz haline getirin.
Karamelli ceviz için, toz şeker ve suyu küçük bir tencerede karamel oluncaya kadar pişirin. Cevizleri ilave edin. Karışımı yağlı kağıt üzerine dökün.
Ayva püresini kadehlere paylaştırın. En üstü için yarısını ayırın. Üzerine ceviz ve bisküvileri ilave edin. Limonlu kremayı paylaştırın. Kalan püreyi ilave edip karamelli cevizle süsleyip servis yapın.