Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Limon Jöleli Haşhaşlı Cupcake

Limon Jöleli Haşhaşlı Cupcake

Tarifin Hikayesi

Limon Jöleli Haşhaşlı Cupcake Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağından biraz fazla limon suyu
  • Çeyrek su bardağı su
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal

Limon Jöleli Haşhaşlı Cupcake Tarifi Yapılışı

  1. Önce içinin jölesini hazırlayalım. Küçük bir tavada jöle için bütün malzemeleri alıp karıştıralım.
  2. Ocağa alıp karıştırarak koyulaşsana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
  3. Kek için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp beyazlaşana kadar güzelce çırpın.
  4. Bütün sıvı malzemeleri ve limon kabuğunu haşhaşı ekleyip tekrar karıştırın.
  5. En son un kabartma tozu ve vanilya yı eleyerek karışıma ekleyin karıştırın.
  6. Kek kalıbımıza kapsülleri yerleştirin.
  7. Kek harcından kapsüllerin tabanına az bir miktar pay edin.
  8. Bir dolu tatlı kaşığı kadar hazırladığımız jöleden harcın tam ortasına ekleyin.
  9. Üzerine tekrar kek harcından gezdirelim.
  10. 180°önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk kadar pişirin. (her fırından farklılık göstere bilir pişirme süresi)
  11. Kürdan kontrolü yapıp fırından alın (üzerine ister soğuduktan sonra pudra şekeri yada çırpılmış hazır kremşanti hazırlayıp duy aparatlı sıkma torbası ile süsleye bilirsiniz 🤗👍.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın