Tabanı için bisküvileri rondodan un gibi olana kadar geçiriyoruz.
Kelepçeli kalıbımıza yayıyoruz eritmiş olduğumuz tereyağı ve sütü ilave ediyoruz. Bardak artla baskı uygulayıp düzgün bir zemin hazırlıyoruz.
Kelepçeli kalıbı dolguyu hazırlarken +4 e kaldırıyoruz.
Labne peyniri ve kremayı bir kaba alıp çırpıyoruz sonrasında şekeri ilave ediyoruz.
Yumurtaları ve limon özütünü ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
Unu vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz.
+4 de dolapta dinlendirdiğimiz tabanımızı çıkartıp çevresini alüminyum folyo ile kaplıyoruz.
Hazırlamış olduğumuz karışımı üstüne döküyoruz.
Hafifçe vurup hava kabarcıklarını önlüyoruz. fırının içine 1 kap su koyuyoruz Evvelden ısıtılmış 220 derece fırında 9-10 dakika kadar yakalayıp ısıyı 160’a düşürüyoruz.
1 saat fırında pişiriyoruz. Piştikten sonra soğumaya bırakıp sosumuzu hazırlıyoruz.
Sos tenceresine 1 limon suyu, şeker, 1 limon rendesi, su, 1 yemek kaşığı mısır nişastası, çeyrek çay kaşığı zerdeçalı sos tenceremize alıp karıştırıyoruz ve ateşe alıyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz.
Kaynamaya başladığında tereyağı ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz kıvam aldığında hazır demektir.
Soğuyan cheesecake’in üstüne yayıyoruz ve 1 gece dolapta kesinlikle bilave ettiriyoruz. Afiyet OLSUN…