Lime Ve Hindistan Cevizli Pasta Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
300 g tereyağı
300 toz şeker
6 yumurta
275 g un
75 g Hindistan cevizi
3 rendelenmiş lime kabuğu
1 lime suyu
Lime kreması için
2 lime suyu
1 yumurta
50 g toz şeker
25 g tereyağı
Şurup için
1 lime suyu
50 g toz şeker
Dolgusu için
600 ml krema
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 rendelenmiş lime kabuğu
Üzeri için
200 g beyaz çikolata
Rendelenmiş lime kabuğu
Lime Ve Hindistan Cevizli Pasta Nasıl Yapılır?
Tereyağı ve toz şekeri geniş bir kaba alın. Mikser takviyesiyle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Yumurtalar ve unu ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.
Hindistan cevizi, rendelenmiş lime kabuğu ve lime suyunu ilave edip bir spatula takviyesiyle tüm malzeme iyice aynılaşıncaya kadar karıştırın.
Harcı yağlı kağıt serili 18 cm çapındaki üç yuvarlak kek kalıbına paylaştırın. Kekleri evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Lime kremasını hazırlamak için zorunlu olan tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın. Krema kıvam almaya başlayıncaya kadar kesintisiz karıştırarak pişirin.
Şurubu hazırlamak için limon suyu ve toz şekeri ayrı bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatın.
Dolgusu için; krema, pudra şekeri ve rendelenmiş lime kabuğunu geniş bir kaba alın.
Kıvam almaya başlayıncaya kadar bir mikser takviyesiyle çırpın ve lime kremasına ilave edin.
Kalan lime kabuğu rendesini de ilave edip iki krema da iyice aynılaşıncaya kadar bir spatula takviyesiyle karıştırın.
Soğuyan keklerinizi kalıplarından çıkarın. Aralarına krema sürerek üst üste yerleştirin. Kalan kremayı kenarlarına ve üzerine sürün.
Beyaz çikolatanın üzerini bıçakla kazıyarak çikolata yaprakları elde edin.
Pastanın üzerini ve kenarlarını beyaz çikolata yapraklarıyla kaplayın. Üzerini rendelenmiş lime kabuğu ile süsleyerek servis yapın.
Pratik ve hafif hindistan cevizli pasta tarifine buradan erişebilirsiniz.