Malzemeler
Yapılışı
Likör şurubunu bir kavanozun içerisine alın ve iyice çalkalayın. Buzdolabının içerisinde kek hamuru pişene dek bekletin. Kek fırından çıkar çıkmaz sıcakken bir fırça ile şurubu keke yavaş, yavaş sürün.
Öncelikle yumurtaları çırpma kabının içerisine kırın ve şekeri de yumurtaların üzerine ilave edin. Bu ikiliyi iyice köpük kıvamında oluncaya dek çırpın. Yağı, suyu ve diğer kek malzemelerini karışımın içerisine ilave edip karıştırmaya devam edin. Ancak ilk olarak un ile kabartma tozunu ayrı bir kabın içerisinde karıştırıp eleyerek kek karışımının içerisine dökmenizde yarar var.
Kekin kabarması ve kabartma tozunun pıtır, pıtır kalmaması için önemli, bir püf noktadır. Kek malzemelerinin hepsini çırptıktan sonra fırını 170 dereceye ayarlayın ve evvelce ısıtın. Isınmış fırının içerisine keki yollayın ve takriben 40 dakika kadar pişmeye bırakın. Pişen kekinizi fırından alın ve servis tabağına çıkarın. Kek sıcak iken likörlü şurubu kekin üzerine sürün ve servis yapın. Afiyet olsun.