Lezzetli Ve Pratik Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 paket şekerli vanilin (5 gr)
750 ml süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
Çikolata
Kakao
Lezzetli Ve Pratik Kaşık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Muhallebi için 4 yemek kaşığı un, 8 yemek kaşığı toz şeker ve 1 litre sütü sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Kıvam tutmaya başlarken 1 paket şekerli vanilin (5 gr) ve 2 yemek kaşığı tereyağını ekleyip birkaç dakika daha pişirip göz göz olunca ocaktan alıyoruz.
Ocaktan aldığımız muhallebiyi soğumadan servis kabına döküp ılımaya bırakıyoruz.
Supangle için 750 ml süt, 2 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı toz şeker ve 3 yemek kaşığı kakaoyu iyice çırpıp pişiriyoruz.
Pişen supangleyi ocaktan alıp muhallebinin üzerine ekleyip kakao ve çikolata ile süslüyoruz. Afiyet olsun 🥰.