Malzemeler
Yapılışı
Un, ceviz ve susam dışında tüm malzemeyi iyice karıştıralım. Elde ettiğimiz harca unu yavaş yavaş ekleyerek normal kıvamda bir kurabiye hamuru elde edelim. Hamurdan küçük parçalar koparalım. Hamuru açıp içine bol ceviz koyalım ve tekrar yuvarlayalım. Hatay kurabiyesi yapmak için özel olarak imal edilmiş kömbe kaşığının içine yuvarladığımız bu hamuru koyalım. Kaşığı sert bir zemine vurarak hamuru çıkaralım. Hatay kurabiyesine özel şeklini veren kömbe kaşığını her yerde bulabilirsiniz. Tüm hamur bitinceye kadar aynı işlemi yapalım. Kurabiyelerin üzerine susam döküp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Önceden 170 derece ısıtmış olduğumuz fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.