Malzemeler
-1 adet koyun gerdanı,
-30 adet kuru kayısı,
-30 adet erik,
-2 adet kalın çubuk tarçın,
-5-6 adet karanfil,
-2 paket damla sakızı,
-1 su bardağı badem,
-Yarım su bardağı şam fıstığı,
-4 su bardağı toz şeker
Yapılışı
Gerdanın yağlarını ayıklayın ve üzerine su ekleyin.
Önce orta sonra kısık ateşte kaynatın ve köpüren köpüğü alın.
Piştiyse soğumaya bırakın. Etleri ayırın ve tencereye koyun.
Gerdan suyunu üzerine ilave edin.
Kaynamaya bırakın, üzerine kayısı ve eriği atın.
Kayısılar yumuşayınca tarçın, karanfil, badem ve fıstığı ekleyin.
Toz şekerini katın ve damla sakızını ekleyin.
Az daha pişirin ve ocaktan alıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.