Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,46
  • ALTIN
    %0,96
  • BIST
    %1,47
Lezzetine Hayran Kalacağınız Kruvasan

Lezzetine Hayran Kalacağınız Kruvasan

Lezzetine Hayran Kalacağınız Kruvasan Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 kutu yaşmaya Kuru mayada olur
  • 1 çay kadehi ılık su
  • 1 su kadehi ılık süt
  • 1 çay kadehi akışkan yağ
  • 1 tane oda sıcaklığında yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-4, 5 su kadehi un
  • Hamuru açmak için nişasta
  • Hamurun aralarına sürmek için eritilmiş tereyağı

Lezzetine Hayran Kalacağınız Kruvasan Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Şeker, ılık su ve mayayı yoğurma kabına alıp mayanın etkin hale gelmesini bekleyin.
  2. Daha sonra sütü akışkan yağı yumurtayı ve tuzu da ilave edip hoşça karıştırın.
  3. Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  4. Hamur kıvama geldikten sonra 5 10 dakika daha yoğurun.
  5. 15 dakika üzerini nemli bezle kapatarak dinlendirin.
  6. Dinlenen hamuru 14 denk parçaya dağılıp bezeler halime getirin.
  7. İlk 7 sini alıp tabak büyüklüğünde nişasta kullanarak açın.
  8. Her kata eritilmiş tereyağından sürerek üst üst koyun.
  9. En üst hamura yağ sürmüyoruz kenara alıp üzerlerini örtün.
  10. Kalan 7 beze içinde aynı harekâtı yapın.
  11. İlk açtığınız 7 li yağlanmış hamuru alıp ellerinizle bastırıp kenarlarından çekiştirerek açın.
  12. Açtığınız hamuru 12 denk parçaya dağılıp içlerine birer tatlı kaşığı nutella sürün ve sarın.
  13. Yarım saat tepsi mayası için bekleyin ❗Bu adımı sıçramayın lütfen❗
  14. Yarım saat dolduktan sonra yumurta sarılarını sürüp 200 derece evvelden ısıtılmış fırında üzerleri hoşça kızarana kadar pişirin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın