Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,26
  • EURO
    %0,37
  • ALTIN
    %0,92
  • BIST
    %0,12
Levrek Salata

Levrek Salata

Levrek Salata Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g levrek
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 2 tane karanfil
  • 2 su kadehi su

Sosu için:

  • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
  • 1 tatlı kaşığı dijon hardalı
  • 1 diş sarımsak Ezilmiş
  • 3-4 dal dereotu Kıyılmış
  • 3-4 dal maydanoz Kıyılmış
  • 2 dal taze fesleğen Kıyılmış
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık Yağsız olarak kavrulmuş
  • 1 kase semizotu Çiçek çiçek parçalamış

Levrek Salata Nasıl Yapılır?

  • Levrek parçalarını tencereye aktarın. Deniz tuzunu, karanfilleri ve içme suyunu ilave edin.
  • Orta ateşte 15 dakika haşlayın. Daha sonra suyunu süzüp kocamanca doğrayın.
  • Sosu için dolmalık fıstık dışındaki malzemeyi bir kasede iyice çırpın. Balık etini ve sosu bir kasede birleştirip servis tabağına aktarın.
  • Üzerine yağsız olarak kavurduğunuz dolmalık fıstıkları serpip servis yapın. 

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın