Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %0,07
  • ALTIN
    %0,26
  • BIST
    %0,55
Levrek Buğulama

Levrek Buğulama

Levrek Buğulama Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilogram levrek fileto
  • 12 kültür mantarı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 dal maydanoz
  • 2 rendelenmiş domates
  • 2 defne yaprağı
  • 2 sivri biber
  • 6~8 arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tane karabiber
  • Tuz

Levrek Buğulama Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak buğulamanın içerisinde kullanacağınız biber, sarımsak ve soğanları ince ince dilimleyin.
  • Ardından tereyağını tencereye alarak evvelden dilimlediğiniz malzemeleri soteleyin.
  • Tencerenin içerisine dilimlenmiş mantar, ince kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş domatesleri ilave ederek kavurun. Üzerine 2 su kadehi su ekleyin.
  • Fileto levrek, karabiber, defne yaprağı ve tuzu ilave edip takribî 20 dakika pişirdikten sonra servis tabağına alabilirsiniz.
  • Levrek buğulamayı, balıkların yanında meze olarak sunulan acılı ezme, haydari ve humus ile beraber servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Levrek Buğulamanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Senenin her yarıyılında pişirilen levrek, özellikle bahar başında ve kış aylarında daha lezzetlidir. Kullanacağınız levreğin taze olmasına dikkat edin.
  • Levreği pişirirken tencerenin kızmış olmasına itina gösterin. Bu sayede balığın ufalamasını ve yapışmasını önleyebilirsiniz.
  • İsteğe göre levrek buğulama fırında da pişirilebilir. Hoşlandığınız baharatları ilave ederek tatlandırmayı unutmayın.
  • Levreğin fazla yağlı olmasını önlemek için, ayçiçek yerine zeytinyağı kullanılabilir.

1 Porsiyon Levrek Buğulama Kaç Kaloridir?

  • Kemik gelişimini destekleyen levrek buğulamanın 100 gramlık bir porsiyonu, takribî 95 kaloridir. Yağsız bir et olduğu için, perhiz listelerine ilave edebilirsiniz. Dilerseniz, düşük kalorili güveçte levrek tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın