Malzemeler
Yapılışı
Bir kaba tereyağını, yumurtayı, sıvı yağı, pudra şekerini, nişastayı ve vanilyayı koyup karıştıralım.
Üzerine kabartma tozunu ve azar azar unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamuru 1 büyük 2 küçük toplamda 3 parçaya ayıralım. Ama 2 küçük parçadan biri diğerinden bir miktar büyük olsun.
Küçük parçalardan büyük olanına 2 yemek kaşığı kakao ilave edip tekrar yoğuralım. Koyu renkli bir hamur elde edelim.
En küçük hamura da 1 yemek kaşığı kakao ilave edip tekrar yoğuralım. Bu da açık renkli bir hamur olacak.
Beyaz büyük hamura ise yarım su bardağı un ilave edip tekrar yoğuralım.
Koyu renkli hamuru streç film üzerine alıp dikdörtgen şekilde yarım cm kalınlığında açalım.
Açık renkli hamuru dikdörtgen koyu renkli hamurun boyunda rulo yapalım.
Sonra dikey olarak koyu renkli hamurun ortasına koyup streç film yardımıyla rulo şeklinde saralım.
Daha sonra hamuru yarım santim kalınlığında dilimleyelim.
Beyaz hamuru yağlı kağıt üzerinde 1 cm kalınlığında büyükçe açalım.
Üzerilerine dilimlediğimiz kakaolu parçaları rastgele yerleştirelim.
Merdaneyi unlayıp kakao parçalarının üzerine yapışması için beyaz hamurun üzerinden geçelim.
Yuvarlak kurabiye kalıbıyla hamuru keselim.
Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.
Leopar Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 12 dakika pişirelim. Afiyet olsun.