Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Lavantalı Muhallebi

Lavantalı Muhallebi

Lavantalı Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

  • 2 lt süt
  • 200 g şeker
  • 140 g pirinç unu
  • 100 g beyaz çikolata
  • 200 ml krema
  • 1 yemek kaşığı lavanta tohumu

Lavantalı Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Süt, krema, pirinç unu ve şekeri derin bir tencereye alıp iyice karıştırın. Lavanta tohumlarını pak ve ufak bir tülbent ile bohça yaparak tencerenin içine atın.
  • Orta sıcaklıklı ateşte, 25-30 dakika kadar aralıksız karıştırarak pişirin. Piştikten sonra lavantaları içinden alın. Pişen muhallebiyi pürüzsüz bir kıvam alması için blender ile 5 dakika süresince ezin.
  • 2-3 dakika dinlendirdiğiniz muhallebinin içine ufak parçalara ayrıldığınız beyaz çikolatayı ilave edin. Orta-süratli devirde 5-6 dakika daha çırpın.
  • Muhallebiyi servis kaselerine alın ve soğuk olarak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın